ДЕЗИНТЕГРАТОР АД - Стара Загора
производител на оборудване за химическа, козметична, фармацевтична и хранително-вкусова промишленост
ДЕЗИНТЕГРАТОР АД
  • Име на компанията: ДЕЗИНТЕГРАТОР АД
  • Населено място: Стара Загора
  • Адрес: бул. Руски 4
  • Телефон: 042629273
  • Телефон: 0889401020
  • Уебсайт: http://www.dezintegrator.com
  • е-mail: dezintegrator@abv.bg
  • SEO ключови думи: машини за химическа промишленост, тубопълначни машини, модул за смилане на сол, смесители, помпи

“Дезинтегратор” АД гр. Стара Загора е създаден през 1981 г.

През годините се утвърждава като водеща фирма в производството на хомогенизатори, вакуум миксери и реактори за хомогенизиране на козметични емулсии, паста за зъби, боя за коса, шампоани; дезинтегратори и модули за фино смилане и хомогегизиране на органични и неорганични материали; нестандартно оборудване за химическата, козметичната, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.
От създаването на фирмата до днес екип от конструктори и технолози създава множество технически разработки на машини, комплектни модули и технологични линии. Непрекъснато се разширява производствената номенклатура на фирмата, разработват се нови машини и се усъвършенстват и модернизират старите разработки.
Голяма част от произведените през годините изделия са единични образци и са изработени на базата на конкретно задание от клиент. Гъвкавата система на производство и способността за решаване на нестандартни технически проблеми, усъвършенстването и модернизирането на съществуващите машини и съоръжения и разработването на нови техни разновидности, адаптирани към конкретно ново производство са основните предимства на фирмата.
През последните пет години бяха разработени и доставени различни машини и оборудване за изграждане на нови обекти на наши клиенти по програмите САПАРД и ФАР в пълно съответствие с разпоредбите и стандартите на Европейския съюз.

ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА

Фирмата разполага с производствен цех, цех за механична обработка, склад материали и административна сграда. Оборудвана е с много металообработващи машини – универсални стругове и фрези, машина за газово рязане, борверг, каруселен струг, координатна фреза и др.

През 2009 г. с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България бяха реализирани два проекта по програма ФАР.

По програма „Конкуренстоспособност – фаза 3” бяха закупени хидравлична абкант преса, тривалова листоогъваща машина, фрезова и пробивна машина, лентоотрезна машина и заваръчен апарат.

По програма „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта – фаза 3” беше закупен софтуер и компютърна система за разработване на конструктивна документация Autodesk Inventor Suitе.

КЛИЕНТИ

За утвърждаване на доброто име на фирмата допринасят високото качество на произвежданите машини и поддържаните добри бизнесотношения с клиентите. Голяма част от клиентите на “Дезинтегратор” АД периодично заявяват новото си оборудване във фирмата ни, което е още едно потвърждение за надеждността и качеството на произвежданите изделия.

С машини и съоръжения, произведени в “Дезинтегратор” АД са оборудвани: “Рубелла” гр.Рудозем, “СТС Холдинг груп” гр.Габрово, “Арома” гр.София, “Фреш ап козметикс” гр.Варна, “Солвекс-козметични продукти” гр.Пловдив, „Кокона козметик” гр.Пловдив, „Българска роза” гр.Карлово, „Талодерма” ООД гр.Варна, “Полисан” АД гр.Русе”, “Теком” АД гр.София, “Живас” ООД гр.София и др. С оборудване, произведено в “Дезинтегратор” АД работят: “Фабрика “Комби” Украйна, Концерн “Калина” гр.Екатеринбург и ПКФ “Линда” Русия, „Зегин” Македония, „Ботаника” Гърция, „Монтуул ХХК” Монголия и др.